Invitació: exposició fotogràfica a Can Deu

Del 9 de setembre al 9 d’octubre podeu visitar l’exposició fotogràfica «La Força de la No-Violència» a la primera planta del Centre Cívic Can Deu (Les Corts).

La inauguració es farà el mateix dimecres 9 de setembre a les 19 hores, a la Sala 4 de la primera planta.

Flyer expo 900x429

El nostre agraïment als autors de les fotos: René Gómez, Miguel Ángel Invarato, Ana Menéndez y Álvaro Orús. També agraïr la participació de les Dones de Blanc.

La violència té moltes cares, no només es tracta de la violència física. La No-Violència és una metodologia d’acció social però també personal davant els altres. És una direcció de vida, un sentit de vida, intencional i que s’obre pas cap al futur de la humanitat com a via de transformació i canvi. És a dins nostre que comença aquest camí.

La No-Violència posa l’ésser humà com a valor central i prioritat per sobre d’altres valors com els diners, els estats o els deus, reivindicant la universalitat dels drets humans.

La No-Violència aspira a superar el formalisme d’ “iguals drets davant la llei” per a arribar a un món d’ “iguals oportunitats” per a tothom.

En les relacions personals, la No-Violència posa com a prioritat tractar els altres com nosaltres volem ser tractats, fent coincidir sentiment, pensament i acció.

La No-Violència convida a tota persona a explorar la seva espiritualitat i afirma el dret a preguntar-se pel sentit de la vida i per la transcendència.

La No-Violència  posa l’accent en allò que uneix els pobles i la gent, i no en les seves diferències. L’experiència personal de la unió amb altres i del nosaltres és una experiència de força i de llum.

Tanmateix, la No-Violència respecta la diversitat cultural i el dret dels pobles a decidir per sí mateixos el seu present i el seu futur sense tuteles ni imposicions homogeneitzadores.

No salvaran el món ni els sistemes complexos ni la supèrbia del poder, sinó la senzillesa de l’esperit, la compassió, l’amor i el somriure fratern.

La No-Violència implica igualtat d’oportunitats i denuncia l’espoli de la riquesa de les poblacions a càrrec del poders financers inhumans.

Fins que no construïm una societat en què el poder estigui en el tot-social, i no en una part d’ell, la violència serà el signe sota el qual es realitzi tota activitat social.

La pau volarà sobre les ciutats del món quan la No-Violència hagi arrelat en el cor de les persones.

 abrazoportada-700x990

Deja un comentario